Woonhuis - Glas

Informatie

Om de schade voor je te regelen hebben we aantal specifieke gegevens nodig. Zorg dus dat je deze gegevens bij de hand hebt tijdens het melden van je schade. 

Verder is het van belang dat je ons laat weten wat de begrote herstelkosten zijn. Vraag daarvoor bij een hersteller een begroting op.

Wat heb je nodig?

> Opgave van herstelkosten (optioneel)

Schade melden

Meld je schade eenvoudig online via ons schadeformulier.

Je ontvangt een ontvangstbevestiging van de melding en we geven je een indicatie over de verwerkingstijd. 

Veel gestelde vragen

Een verzekering vergoedt de schade in geld. Dat betekent dat je zelf een hersteller moet inschakelen. Dat kun je doen door -afhankelijk van wat beschadigd is- een aannemer te bellen, of een vloerenbedrijf, een installateur etc. Wij helpen je hier uiteraard goed doorheen. Twijfel je? Neem dan eerst even contact met een van onze specialisten op. 

Dit hangt af voor welke soort verzekering je gekozen hebt en staat vermeld op de polis. Er wordt door verzekeraars onderscheid gemaakt tussen twee soorten eigen risico’s; een standaard (basis) eigen risico en een eigen risico voor stormschade. Nadat je schademelding ontvangen is, informeren wij je hier over. 

Dat hangt o.a. af van het soort schade en de verwerkingstijd bij de verzekeraar. Als je alles goed hebt ingezonden, verwerken wij je melding binnen 1 werkdag. Wij handelen daarna alle verdere communicatie met de verzekeraar af, zodat je vergoeding snel op je rekening wordt overgemaakt.

Downloads

Download 1 – Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper.pdf

Download 2 – Consectetur adipiscing elit.pdf