►
►
Huis en hypotheek
... maar u bent niet perse opzoek naar een hypotheek. Helaas moet u dit wel regelen om tot het kopen van dat droomhuis over te gaan. Wat komt u allemaal tegen en waar moet u rekening mee houden?
►De aankoop
►De makelaar(s)
►Onderhandelingen
►Voorwaarden van koop
►Eigen huis (huur / koop)
►Overbruggingskrediet
►De hypotheek
►De bank
Wat moet u kiezen? Waar moet u rekening mee houden?
Van Brederode Financieel Adviseurs biedt u advies bij aankoop en/of verkoop, kennis om tot verstandige en betaalbare beslissingen te komen én nazorg. Wij geven u onafhankelijk en objectief advies, hebben een zeer grote productkeuze, veel ervaring, up-to-date vakkennis én vertrouwd en persoonlijk contact.
► Geen afsluitprovisie
► Geen verrassingen achteraf
► Fixed price of uurtarief
► Duidelijke taal
► Prognose afrekening notaris
Voorbeeld
U bent nu huurder, maar u wilt een eigen huis gaan kopen. Wij gaan samen met u vaststellen wat het budget is, wat een verantwoorde last is, en in welke prijscategorie u kunt gaan kijken. U gaat zelf éérst oriënteren en huizen bekijken. Is er iets wat u geschikt lijkt, dan gaat Van Brederode Financieel Adviseurs samen met u voor een tweede bezichtiging, adviseert en onderhandelt over de aankoop, bemiddelt bij het afsluiten van de meest geschikte hypotheek.
Een nieuw huis brengt kosten met zich mee. Wie een nieuw huis wil kopen, zal dan ook vrijwel altijd geld moeten lenen. Deze vorm van lenen noemen we hypothecaire lening (hypotheek).
Het verschil met een gewone lening is dat bij een hypothecaire lening het huis als onderpand voor de lening dient. Een geldverstrekker, meestal een bank of verzekeraar, leent het geld om een huis te kopen. Deze lening moet aan het einde van de looptijd (maximaal 30 jaar) volledig afgelost zijn. Daarbij betaalt u als vergoeding voor de lening een percentage aan rente over het geleende geld.
Naast een bank of verzekeraar als geldverstrekker is het ook mogelijk dat anderen, bijvoorbeeld uw ouders, u geld lenen voor de aankoop van een huis.
Hypotheekvormen
Er zijn veel verschillende hypotheekvormen waar u uit kunt kiezen. In hoeverre een bepaalde vorm bij u past, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie.
De voor u best passende hypotheekvorm wordt gevonden door te kijken naar een juiste combinatie van onderstaande onderdelen van een hypotheekproduct:
► De hypotheekvorm
► De rentevorm
► De eventuele risico- en aanvullende verzekeringen
► De fiscale aspecten
Bij een goed advies wordt niet alleen gekeken naar uw huidige financiële situatie, maar wordt ook gekeken naar de toekomst. Een goed hypotheekadvies is een belangrijk onderdeel van uw persoonlijke financiële planning!
De aankoop van een woning en de daarmee samenhangende hypotheeklening zijn van enorme invloed op uw financiële situatie. Het is dus zaak om u zeer goed te laten voorlichten.
In de praktijk bedoelt men met een hypotheek een geldlening waarbij een onroerende zaak, bijvoorbeeld uw woning, als onderpand dient. Als u de hypotheeklening niet terugbetaalt, heeft de geldverstrekker het recht de woning te verkopen. Met de opbrengst daarvan wordt dan de lening (geheel of gedeeltelijk) terugbetaald.
Een hypotheek is veelal samengesteld uit onderstaande onderdelen:
► De geldlening waarover u rente moet betalen
► De aflossing/vermogensopbouw
► De premie voor eventuele risico- en aanvullende verzekeringen
De beste hypotheekvorm? Die wordt gevonden door te gaan variëren met de hierboven genoemde onderdelen totdat uw hypotheek een perfect stukje maatwerk is.
Neem (vrijblijvend) contact met ons op voor een introductiegesprek.
Direct contact
Heeft u vragen, hulp nodig en/of wilt u direct persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op
T. 050-5348330
E. info@vanbrederode.nl
Contact
Ga naar onze contactpagina voor meer informatie.
Openingstijden
Elke werkdag - 08:30 en 17:30