Hypotheekvormen

Hypotheekadvies

Huis en hypotheek

U gaat op zoek naar een fijn en comfortabel huis...

Wij bieden u keuze en zijn 100% onafhankelijk

... maar u bent niet perse opzoek naar een hypotheek. Helaas moet u dit wel regelen om tot het kopen van dat droomhuis over te gaan. Wat komt u allemaal tegen en waar moet u rekening mee houden?

 

►De aankoop

►De makelaar(s)

►Onderhandelingen

►Voorwaarden van koop

►Eigen huis (huur / koop)

►Overbruggingskrediet

►De hypotheek

►De bank

 

Wat moet u kiezen?  Waar moet u rekening mee houden?

 

Van Brederode Financieel Adviseurs biedt u advies bij aankoop en/of verkoop, kennis om tot verstandige en betaalbare beslissingen te komen én nazorg. Wij geven u onafhankelijk en objectief advies, hebben een zeer grote productkeuze, veel ervaring, up-to-date vakkennis én vertrouwd en persoonlijk contact.

 

► Geen afsluitprovisie

► Geen verrassingen achteraf

► Fixed price of uurtarief

► Duidelijke taal

► Prognose afrekening notaris

De basis van een hypotheek

Voorbeeld

U bent nu huurder, maar u wilt een eigen huis gaan kopen. Wij gaan samen met u vaststellen wat het budget is, wat een verantwoorde last is, en in welke prijscategorie u kunt gaan kijken.  U gaat zelf éérst oriënteren en huizen bekijken. Is er iets wat u geschikt lijkt, dan gaat Van Brederode Financieel Adviseurs samen met u voor een tweede bezichtiging, adviseert en onderhandelt over de aankoop, bemiddelt bij het afsluiten van de meest geschikte hypotheek.

Een nieuw huis brengt kosten met zich mee. Wie een nieuw huis wil kopen, zal dan ook vrijwel altijd geld moeten lenen. Deze vorm van lenen noemen we hypothecaire lening (hypotheek).

 

Het verschil met een gewone lening is dat bij een hypothecaire lening het huis als onderpand voor de lening dient. Een geldverstrekker, meestal een bank of verzekeraar, leent het geld om een huis te kopen. Deze lening moet aan het einde van de looptijd (maximaal 30 jaar) volledig afgelost zijn. Daarbij betaalt u als vergoeding voor de lening een percentage aan rente over het geleende geld.

 

Naast een bank of verzekeraar als geldverstrekker is het ook mogelijk dat anderen, bijvoorbeeld uw ouders, u geld lenen voor de aankoop van een huis.

 

Hypotheekvormen

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen waar u uit kunt kiezen. In hoeverre een bepaalde vorm bij u past, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

 

De voor u best passende hypotheekvorm wordt gevonden door te kijken naar een juiste combinatie van onderstaande onderdelen van een hypotheekproduct:

 

► De hypotheekvorm

► De rentevorm

► De eventuele risico- en aanvullende verzekeringen

► De fiscale aspecten

 

Bij een goed advies wordt niet alleen gekeken naar uw huidige financiële situatie, maar wordt ook gekeken naar de toekomst. Een goed hypotheekadvies is een belangrijk onderdeel van uw persoonlijke financiële planning!

 

De aankoop van een woning en de daarmee samenhangende hypotheeklening zijn van enorme invloed op uw financiële situatie. Het is dus zaak om u zeer goed te laten voorlichten.

Waar moet u allemaal rekening mee houden?

In de praktijk bedoelt men met een hypotheek een geldlening waarbij een onroerende zaak, bijvoorbeeld uw woning, als onderpand dient. Als u de hypotheeklening niet terugbetaalt, heeft de geldverstrekker het recht de woning te verkopen. Met de opbrengst daarvan wordt dan de lening (geheel of gedeeltelijk) terugbetaald.

 

Een hypotheek is veelal samengesteld uit onderstaande onderdelen:

De geldlening waarover u rente moet betalen

De aflossing/vermogensopbouw

De premie voor eventuele risico- en aanvullende verzekeringen

 

De beste hypotheekvorm? Die wordt gevonden door te gaan variëren met de hierboven genoemde onderdelen totdat uw hypotheek een perfect stukje maatwerk is.

 

Neem (vrijblijvend) contact met ons op voor een introductiegesprek.

Van Brederode Financieel Adviseurs

Over ons

Contact

 

Producten

Verzekeringen

Hypotheken

Direct contact

 

Heeft u vragen, hulp nodig en/of wilt u direct persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

T. 050-5348330

E. info@vanbrederode.nl

 

Contact

Ga naar onze contactpagina voor meer informatie.

 

Openingstijden

Elke werkdag - 08:30 en 17:30