Uitvaartverzekering

Waarom is een goede uitvaarthuisverzekering belangrijk?

Hoewel overlijden nooit een prettig gespreksonderwerp zal zijn, is het toch goed om hier even bij stil te staan. Bij een sterfgeval is er een aanzienlijk bedrag nodig voor de uitvaartverzorging.

 

Een uitvaartverzekering is een goede manier om uw nabestaanden niet met hoge kosten achter te laten.

 

Tegenwoordig moet u overal betalen voor advies, omdat verzekeringmaatschappijen geen provisie meer mogen betalen aan adviseurs.

 

Als u zelf voldoende kennis heeft om een goede voorziening af te sluiten, heeft u geen adviseur nodig. U kan dan op basis van `execution only´ een verzekering afsluiten zonder advies. Dus bespaart u zo de advieskosten.

 

Kosten

De kosten voor een uitvaart kunnen erg verschillen. Zo verschillen de kosten per gemeente en is een crematie is een stuk goedkoper dan begraven worden. Een plek op een begraafplaats in de stad is een stuk duurder dan in de provincie.

 

► Een gemiddelde crematie kost rond de €.6.500,=

► Een gemiddelde begrafenis kost ongeveer €.11.500,=

 

Veel mensen weten eigenlijk niet wat er moet gebeuren als iemand is overleden. Allereerst moet de huisarts worden gebeld om vast te stellen dat de persoon is overleden. Als dat is vastgesteld zal een uitvaartondernemer moeten worden ingeschakeld om de uitvaart te regelen.

 

De uitvaart kost geld. Het is daarom van belang om vooraf te regelen dat er geld beschikbaar is om deze kosten te kunnen betalen.

 

De uitvaartondernemer kan een zelfstandig bedrijf zijn of een onderdeel van een verzekeringmaatschappij.

Uw uitvaart verzekeren is altijd een eigen keuze

Heeft u spaargeld, heeft u al een verzekering, of heeft u helemaal geen voorziening?

 

Als u genoeg spaargeld heeft, is het vaak niet nodig of gewenst om een extra polis af te sluiten. Maar misschien heeft u weinig tot geen spaargeld, of bent u niet of te laag verzekerd? Dan is het verstandig om bij te verzekeren. Een uitvaartverzekering vult dit tekort voor u aan.

 

U bent dus direct goed verzekerd.

Wat is de goedkoopste oplossing?

Het is het goedkoopste om zelf te sparen voor een uitvaart. Als u genoeg spaargeld heeft, is het vaak niet nodig om een uitvaartverzekering te sluiten. Er zijn dan geen verzekeringskosten en u krijgt altijd meer dan u spaart, vanwege de rente die de bank verstrekt.

 

Mocht u geen of weinig spaargeld hebben, dan loopt u evenwel tegen een fiks probleem aan: Als u 25 euro per maand spaart en overlijdt in de eerste maand, is er een groot tekort. Wie gaan deze kosten betalen?

 

Verzekeren is een goede manier om dit risico op te vangen. We onderscheiden twee verzekeringsvormen.

 

► Een uitvaartverzekering in natura

► Een uitvaartverzekering in geld

 

Uitvaartverzekering in natura

Uitvaartverzekering in geld

Een uitvaartverzekering  in natura, kenmerkt zich door het verzekeren van een dienst; de uitvaart. U maakt een afspraak met de verzekeraar omtrent  uw uitvaart.

 

Vaak hebben verzekeraars die deze dienst verkopen ook zelf een uitvaartonderneming. U bent dus ook verplicht om bij deze onderneming de uitvaart te laten verzorgen.

 

► Uitvaart volledig verzorgt door de uitvaartondernemer

Geen dekking voor kinderen

Geen keuzevrijheid

Geen grip op de gemaakte kosten

Geen afkoopmogelijkheid (in het algemeen)

 

Een dergelijke verzekering vereist een advies door een gecertificeerde uitvaart-adviseur. U betaalt naast de maandelijkse kosten ook eenmalige advieskosten á €.85,=.

Een uitvaartverzekering in geld kenmerkt zich door het vrije karakter.  U bepaald zelf de hoogte van het bedrag, en er is volledige vrijheid over de keuze van een uitvaartverzorger.

 

De verzekerde som komt vrij en nabestaanden schakelen een uitvaartverzorger naar keuze in of regelen dit van te voren.

 

► Uitkering vrij te besteden door de nabestaanden

► Gratis kinderen meeverzekerd

► Uitvaartwensen altijd aan te passen zonder kosten

► Mogelijkheid tot afkopen

► Zelf verantwoordelijk voor de hoogte van de verzekerde som

 

Een uitvaartverzekering in geld kost u dus alleen de maandelijkse premie. Als u deze verzekering zelf regelt, betaalt u geen advieskosten.

 

 

Verzekering zonder advieskosten

Heeft u ondertussen voldoende informatie en wilt u een verzekering sluiten? Vul dan onderstaand formulier in om een uitvaartverzekering in geld, zonder advieskosten, af te sluiten.

 

Aanvragen persoonlijk advies

Als u gebruik wilt maken van onze expertise, dan kunt u een persoonlijk advies aanvragen. Daar zijn kosten aan verbonden die u, los van de premie voor de verzekering, aan de adviseur betaalt. U betaald dit ook op het moment dat u geen verzekering zou sluiten.

 

Contact opnemen

Van Brederode Financieel Adviseurs

Over ons

Contact

 

Producten

Verzekeringen

Hypotheken

Direct contact

 

Heeft u vragen, hulp nodig en/of wilt u direct persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

 

T. 050-5348330

E. info@vanbrederode.nl

 

Contact

Ga naar onze contactpagina voor meer informatie.

 

Openingstijden

Elke werkdag - 08:30 en 17:30

Verzekering regelen

Om een dergelijke voorziening te regelen, kunt u (vrijblijvend) contact met ons opnemen.